top of page

Gyros i pitabrød med tzatziki

Gyros er bare så godt, og bringer frem nydelige ferieminner fra Hellas. Prøv deg på oppskriften og drøm deg bort.


I denne oppskriften marineres kyllingfilet med deilig krydder som serveres med tzatziki, tomat, rødløk, salat og pitabrød. Lag enkelt pitabrød selv etter denne oppskriften, eller kjøp halvgrove på butikken.



Oppskrift

Til 2 personer:

  • 300 g kyllingfilet

  • 1 fedd hvitløk

  • 1 rødløk

  • 3 ss raps- eller olivenolje

  • 1 ss honning

  • 1 ss fersk oregano, timian og rosmarin

  • 1 klype salt og pepper

Fyll:

  • ½ rødløk

  • 150 g cherrytomater eller 2-3 vanlige tomater

  • 4-6 crispsalat

  • Noen båter sitron


Tzatziki

  • 200 g gresk yoghurt

  • 1/4 agurk

  • 1 fedd hvitløk

  • 1 ss sitronsaft

  • Litt pepper


Fremgangsmåte

Skjær kyllingfilet i strimler og legg i en plastpose. Finhakk løk og hvitløk og tilsett i posen med kylling. I tillegg tilsetter du olje, eddik, honning og krydderurtene. Bland det hele godt sammen, knyt posen og legg den i kjøleskapet. Dette blir best om det marineres 1 time. Det kan også ordnes på morgenen eller kvelden i forveien.

Krydderurtene: hvis du ikke har ferske urter kan det byttes ut med tørkede, omtrent 2 ts av hver urt.


Lag tzatziki ved å rive agurk som så legges i en sil slik at en del vann får renne ut. Bland revet agurk med yoghurt, finhakket hvitløk, sitronsaft og litt kvernet pepper. Lag gjerne denne først så den kan stå litt, slik at smaken utvikler seg.


Stek kyllingen i stekepanne til gjennomstekt. Skjær opp grønnsakene til servering.


Kyllinggyros med tzatziki og grønnsaker serveres i pitabrød. Toppes med litt sitronsaft og mynte eller persille for ekstra god smak.



Comments


bottom of page