top of page

Hjemmelaget knekkebrød med linfrø, sesamfrø og solsikkefrø

Hjemmelaget knekkebrød er luksus på frokostbordet. Det smaker skikkelig digg, og bidrar med masse nyttige næringsstoffer.


Denne oppskriften gir knekkebrød som er ekstra grove på Brødskalaen. Det betyr at de bidrar med masse bra fiber, samt nyttige vitaminer og mineraler. Les mer om hvorfor det er lurt å velge grove kornprodukt her. I tillegg bidrar frøene med sunne fettsyrer som er bra for hjerte- og karhelsen vår.


Oppskrift

  • 2 dl sammalt hvetemel, finmalt

  • 2 dl havregryn, lettkokte

  • 2 dl havrekli

  • 1 dl linfrø

  • 1 dl sesamfrø

  • 2 dl solsikkefrø

  • ½ ts salt

  • 6 dl vann


Fremgangsmåte

Bland alle de tørre ingrediensene og rør om. Tilsett deretter vannet og rør godt. La røren trekke i 10 min. Dekk 2 stekeplater med bakepapir og fordel røren så tynt som mulig, men uten å lage hull. Det er lettest ved å bruke en slikkepott for å jevne ut røren. Røren gir 2 stekeplater.


Forvarm ovnen til varmluft 180 grader. Stek først i 10 minutter. Ta deretter ut brettet og del knekkebrødene i ønsket størrelse. Bruk enten en pizzarulle eller kniv. Jeg deler ett stekebrett i 5 x 4 stk, slik at hele røren gir 40 knekkebrød. Sett brettet inn igjen og stek i nye 15-20 minutter. Det er lurt å følge litt ekstra med første gang du steker knekkebrød, da stekeovner kan ha litt forskjellig effekt.


Det blir gjerne best resultat ved å steke ett og ett brett.

Om ikke knekkebrødene er helt sprø etter denne steketiden – knekk de opp og legg de oppned på stekeplaten og stek i ytterligere 10 minutter på 100 grader. La avkjøle på rist.



Knekkebrødene serveres med ønsket pålegg, men passer også godt som "kjeks" sammen med gode oster. Oppbevares i en tett boks, og er holdbare i uker.




bottom of page