top of page

Irens speltbrød

Brød er en signaturmatvare her i Norge, og det er gjerne basis til både frokost, lunsj og kvelds. Brød har allikevel til tider hatt et dårlig rykte. Idag, 16. oktober, er årets brøddag og derfor kommer en påminnelse om alle de gode grunnene for å spise brød og en enkel, smakfull oppskrift på speltbrød.


Grovt brød bidrar til å forebygge hjerte- og karsykdom, diabetes type 2 og flere typer kreft. Grovbrød gir oss fiber som er godt for fordøyelsen, samtidig som det gir økt metthetsfølelse og dermed kan bidra i en vektreduksjon. Her kan du lese mer om hvorfor du bør velge grove kornprodukt.



Irens speltbrød:

Til 1 brød:

  • 500 g sammalt fint speltmel

  • 50 g linfrø

  • 50 g sesamfrø

  • 50 g solsikkefrø

  • ½ pk tørrgjær

  • Litt salt

  • 5 dl vann

Bland alt det tørre i en bolle. Tilsett vann og bland godt. Deigen skal være litt klissete.

Smør en brødform eller dekk den med bakepapir og fordel deigen jevnt i formen. La heve i ca. 1 time.


Stek fra kald ovn på 175 grader i 50 minutter. Ta deretter brødet ut fra formen og stek i nye 15 minutter.

bottom of page