top of page

Lakseburger

Fisk er noe vi bør spise mer av, men for mange er det en utfordring. Gode, overkommelige oppskrifter håper jeg kan hjelpe på veien mot å møte kostrådet om fiskeinntak. Lakseburger kan gjøre det litt lettere, for både store og små, å få inn et ekstra fiskemåltid i uken.Visste du at det anbefales å spise fisk tilsvarende 2-3 middager i uken?

Det er flere grunner til at vi bør øke inntaket av fisk. Det er en god kilde til protein, vitamin B12, jod og selen. De fete fisketypene, slik som laks, bidrar også med vitamin D og de gunstige omega-3 fettsyrene.


Et økt inntaket av fisk vil automatisk redusere inntaket av noe annet, ofte kjøtt. Ved et slikt bytte vil kostholdet få et økt inntak av umettet fett og samtidig en reduksjon av mettet fett. Denne justeringen av fettsyrebalansen i kostholdet er vist å være svært gunstig, og kan faktisk ha en forebyggende effekt på hjerte- og karsykdommer!Oppskrift

Til 4-6 stk, avhengig av hvor store du ønsker de skal bli:

  • 3 laksefileter (350-400 g)

  • 4 ss creme fraiche lett eller mager kesam

  • Smakstilsetninger: 1/3 finhakket chili, 1 håndfull persille, litt salt og pepper


Fremgangsmåte

Kutt fisken i terninger. Bland alle ingrediensene i en bolle og kjør med stavmikser til jevn masse.


Salt og pepper kan være nok smakstilsetning hvis du ikke har chili og persille, eller du kan prøve å variere med annen smak.


Sett stekeplaten på middels-høy varme. Form burgere direkte i stekepannen – omtrent 2 ss per burger (tykkelse på 1-2 cm).


Stek 3-4 minutter på den ene siden, snu og stek like lenge på andre siden.


Serveres med et utvalg grønnsaker, for eksempel rødløk, rødkål, salat og paprika. Bruk noen grove brødskiver som burgerbrød, bak selv eller kjøp noen grove på butikken.Comments


bottom of page