top of page

Langtidshevede rundstykker

Hva er vel bedre enn fersk bakst til frokost? Her får du en fremgangsmåte som gjør det enkelt!


For å få ferske rundstykker til helgefrokosten kan deigen settes kvelden i forveien. Ved å bruke mindre gjær og la deigen godgjøre seg over lengre tid, kan den være klar for å rulles til rundstykker på morgenen. Enkelt og greit.


Disse rundstykkene er grove og gir deg derfor bra med fiber, vitaminer og mineraler. Les mer om hvorfor du bør velge grove kornprodukter her.



Oppskrift

Ca. 15 stk:

  • 7 dl sammalt hvetemel finmalt

  • 3 dl siktet hvetemel

  • 0,5 dl linfrø

  • 0,5 dl sesamfrø

  • 3 dl havregryn, lettkokte

  • 1/2 ts salt

  • 1 ts tørrgjør (hvis du ikke ønsker langtidsheving, men heller at deigen skal heve på en time kan du bruke hele posen)

  • 4,5 dl vann


Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene i en bakebolle og rør sammen for hånd eller la elte noen minutter i kjøkkenmaskin. Det skal være en noe klissete deig. La heve over natten eller gjennom hele dagen (8-12 timer).


Form ca. 15 rundstykker og la heve under et klede eller plastfolie i 30 minutter. Stekes på 200 grader i 12-15 minutter.



bottom of page