top of page

Pestosnurrer

Pestosnurrer er perfekt til en fristende lunsj og egner seg veldig godt til matpakker og turmat. Disse er halvgrove som gjør at de hever godt, men samtidig bidrar med fiber og nyttige næringsstoffer.


Lag gjerne dobbelt porsjon så du kan fryse ned noen. Når du tar de opp fra fryseren kan du varme de litt i mikro eller stekeovn, så blir de nesten som nybakt.


Oppskrift

Ca. 20-24 stk

Bollehev:

  • 1 dl lettkokte havregryn

  • 2 dl kokende vann


  • 7,5 dl sammalt hvetemel, finmalt

  • 7,5 dl siktet hvetemel

  • ½ pose tørrgjær

  • 0,5 dl rapsolje

  • 2 dl lettmelk

  • 1,5-2 dl vann


Fyll:

  • ca. 130 g (4-5 gode spiseskjeer) pesto (hjemmelaget eller kjøpt)

  • 100 g revet ost


Fremgangsmåte

Begynn med å lage bollehev: bland havregryn og vann i en kjele og kok opp. La det så stå noen minutter på lav varme. Ta det av platen. Varm opp melk og 1,5 dl vann i en kjele til det er fingervarmt.


Bland så alle de tørre ingrediensene i en bakebolle og tilsett rapsolje, bollehev og den fingervarme blandingen av melk og vann. La elte i 10-15 minutter. Juster eventuelt med 0,5 dl vann hvis deigen blir for tørr.


Hev deigen i 1 time eller til dobbel størrelse. Hvis du vil lage hjemmelaget pesto til fyllet kan du lage denne mens deigen hever.


Kjevle deigen ut til et rektangel som er ca. 0,5-1 cm tykk og 40-50 cm langt. Smør på pesto og revet ost. Rull sammen fra den lange siden til en pølse. Skjær 2 cm tykke skiver og legg på et stekebrett. La etterheve i ca. ½ time.


Stekes på 200 grader over/undervarme i 8-10 minutter.







bottom of page