Pizzaboller er en storfavoritt både rett fra ovnen, men egner seg også ypperlig i matpakka og som en hyggelig overraskelse i frysen. Pizzaboller passer perfekt når man er litt uenige om favorittfyll, og er topp å lage sammen med barn.
I denne oppskriften er det samme oppskrift på bunn som i "Perfekt (og halvgrov) pizza". Det betyr en litt grovere bunn, men som ikke merkes på smaken.
Oppskrift
Til ca. 15 pizzaboller:
Deigen:
2 dl siktet hvetemel
2 dl sammalt fint hvetemel
1/3 pakke tørrgjær
1 krm salt
1 ss rapsolje
2 dl lunken vann
Fyllet:
Rød pizzasaus (eller lag selv etter oppskrift lengre ned)
Creme fraiche lett
Pesto
1/2 rødløk
150 g cherrytomater
Fersk oregano
ca. 200 g revet hvitost
Fremgangsmåte
Bunn
Bland alle ingrediensene til deigen i en kjøkkenmaskin og la elte i 10 minutter. La heve i ca. 1 time eller til dobbel størrelse.
Del deigen i 15 små emner. Rull først emnet til en vanlig bolle, trykk den deretter ut til en liten pizzabunn. La kantene være litt tykkere enn midtre del slik at fyllet holder seg på plass. Legg alle pizzabunnene på bakebrett og la etterheve i ca. 20 minutter.
Pizzasaus
Hvis du vil lage rød pizzasaus selv (for eksempel mens deigen hever): finhakk 1/2 gul løk og 1-2 fedd hvitløk og stek på middels varme i en kjele noen minutter. Tilsett deretter 1 boks hermetiske tomater, 1 ts tørket oregano og 1 ts tørket timian. La koke opp og skru deretter ned varmen slik at det småputrer. Smak til med pepper, og kanskje litt salt. La småputre i omkring 30 minutter (gjerne mer) for å utvikle ekstra god smak.
Lag hvit pizzasaus ved å blande like mengder creme fraiche lett og pesto (for eksempel 2 ss av hver). Krydre også med litt pepper, omtrent 1/4 ts kvernet pepper.
Fyll
Fyll pizzabollene med ønsket fyll. Her er det brukt 2 ulike fyll:
Rød pizzasaus, rødløk, cherrytomater og revet ost
Hvit pizzasaus, rødløk, cherrytomater og revet ost
Begge toppes med frisk oregano.
Forvarm ovnen på 225 grader og stek på varmluft i 10-15 minutter. Følg med til osten er gyllen.
Comentarios