top of page

Søtpotetsuppe med superenkle nan

Denne suppen er skikkelig smakfull og fyldig, og passer perfekt for en varmende middag på litt kjølige dager. Kombinasjonen av hvitløk, chili og ingefær er virkelig en vinnende smak her i huset, og passer skikkelig godt til det litt søte og fyldige fra søtpotet og kokosmelk.


Visste du at det er betakaroten som gir den fine oransje fargen på søtpoteten?

Den freshe fargen på søtpoteten kommer av betakaroten, et plantestoff med sterk farge og flere gunstige effekter i kroppen. Betakaroten er blant annet en antioksidant som bidrar til å beskytte cellene våre mot skade. Det er også en forløper til vitamin A, som vil si at betakaroten omdannes til vitamin A etter absorpsjon fra tarmen vår. Vitamin A er blant annet viktig for å opprettholde normal hud og slimhinner, samt for et normalt syn. Skikkelig fin farge og skikkelig nyttige effekter der altså!Som tilbehør til suppen kan du steke noen ferdige nanbrød, eller rett og slett prøve deg på en superenkel variant selv - laget med kun 2 ingredienser (oppskrift lenger ned). Suppen kan også tilsettes kyllingstrimler eller sprøstekte kikerter for litt mer protein og metthetsfølelse.


Oppskrift

Til 2 porsjoner:

  • 1 stor søtpotet

  • ½ gul løk

  • 1-2 fedd hvitløk (avhengig av størrelsen)

  • 1 liten fersk chilli

  • 2x2 cm ingefær

  • 1 dl kokosmelk


Til 4 superenkle nan:

  • 3 store ss (ca. 150 g) gresk yoghurt

  • 0,5 dl siktet hvetemel

  • 2 dl sammalt hvetemel, finmalt

  • 1 klype salt


Fremgangsmåte

Skrell søtpoteten og skjær den i terninger på ca. 2x2 cm. Putt søtpotetterningene i en kasserolle med vann og kok de møre (5-10 minutter). Sjekk om de er møre ved å stikke de med en skarp kniv. Hell så av vannet, men ta vare på ca. 1 dl. Bruk en stavmikser og mos søtpotetbitene og vannet til en jevn søtpotetmos.


Finhakk løk, hvitløk, chilli og ingefær. I en stekepanne varmer du 1 ss raosolje og steker dette på middels varme. Tilsett denne løkblandingen til kjelen med søtpotetmos. Tilsett også kokosmelk. Rør rundt til en jevn suppe.


La suppen få et oppkok og la småputre i 5 minutter. Lar du den stå å småputre lengre, vil smaken bli bedre. Topp suppen med koriander ved servering.


Blir suppen for tykk, tilsettes vann/kokosmelk til ønsket konsistens.


Fremgangsmåte superenkle nanbrød

Superenkle nan lager du ved å blande gresk yoghurt, mel og salt i en bolle. Rør med en sleiv. Etterhvert som det ikke lar seg røre mer tar du hendene fatt og knar deigen. Kna deigen til du har en fast masse. Er deigen for tørr kan du justrere med noen spiseskjeer melk. Er den for bløt baker du inn litt mer mel.


Del deigen i 4 og form til nan med hendene. Stekes på middels høy varme i noen minutter på hver side - til de blir passe brune.Comentários


bottom of page