top of page

Superenkle pannekaker

Pannekaker er alltid godt - ikke sant? Hva er vel bedre enn skikkelig gode og næringsrike pannekaker med ingredienser du mest sannsynlig allerede har på kjøkkenet? Disse er superenkle å lage, og kan passe til alle dagens måltider.


De er fullpakket av nyttige næringsstoffer, med blant annet proteiner fra egg og melk og grove karbohydrater fra sammalt hvetemel og havre. Med dette innholdet gir pannekakene metthet som varer.



De kan toppes med både søte og salte smaker, og slik kan de passe til flere typer måltid.

For søte varianter topper jeg de gjerne med bær og hjemmelaget nugatti eller mager vaniljekesam. Til de salte variantene er det blant annet godt med avocado, skinke og ost.



Oppskrift

4-6 stk:

  • 2 egg

  • 1 dl lettmelk

  • 1 dl sammalt hvetemel, finmalt

  • 0,5 dl havregryn lettkokte

  • 1,5 ss sukrin eller vanlig sukker

  • 1 klype salt

  • 1 ts bakepulver


Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene i en bolle og visp til en jevn røre. Eventuelt kan du bruke en stavmikser for å få en helt klumpfri røre.


Stekes i en stekepanne med litt margarin eller rapsolje på middels til høy varme. Velg selv hvor store du vil ha dem. Stek til de er passe gylne på hver side.

bottom of page