top of page

Surdeigsrundstykker

Dette er en oppskrift på lettvinte, grove og smakfulle rundstykker. Surdeigsrundstykker passer perfekt til både frokost, lunsj og kvelds, i matpakka og som tilbehør til supper. Ekstra god holdbarhet blir det også med bruk av surdeig. Oppskrift på surdeigsstarter finner du her, og innlegg om mulige fordeler med surdeigsbakst finner du her.


Oppskrift

Ca.10 rundstykker:

  • 5 dl fint sammalt hvetemel

  • 2 dl siktet hvetemel

  • 1 dl linfrø

  • 2 håndfull valnøtter (hakket)

  • 1/2 ts salt

  • 4 dl lunkent vann

  • 2 gode ss surdeigsstarter


Fremgangsmåte

Bland sammen vann og surdeigsstarter. Rør så starteren løser seg opp. Deretter tilsetter du resten av ingrediensene. Elt i 5-10 minutter. Dekk over bollen med plastfolie eller et lokk og la heve i 8-12 timer. Sett for eksempel deigen fredag kveld og bak ut lørdag morgen. Eller sett deigen på morgenen, så har du ferske rundstykker til kveldsmat. Deigen skal ikke være rennende, men ikke helt fast (litt bløtere ”enn vanlig”).


Forvarm ovnen til 250 grader, og skru ned til 220 når du setter inn rundstykkene.

Når det er klart for å bake ut kan du bruke en spiseskje til å legge rundstykker på et bakebrett med bakepapir. Stekes i ca. 15 minutter minutter. Legg til noen minutter om de ikke gyldne da.

bottom of page