Gresskar er så mye mer enn bare pynt til Halloween. Det både smaker skikkelig godt og er næringsrikt! Det har et lavt energinnhold, men et særlig høyt innhold av fiber og vitamin A. Fiberet bidrar til bedre fordøyelse og metthet, mens vitamin A blant annet virker som en antioksidant i kroppen.
Gresskarkjernene bidrar også med nyttige næringsstoffer - så ikke kast disse når du renser gresskaret. Kjernene er proteinrike, og kan gi knasende sprø og smakfull snacks.
Oppskrift
Til 2 porsjoner:
1 flaskegresskar/butternut gresskar
1/2 ss olivenolje
Salt og pepper
Til fyllet:
1 avocado
1 fedd hvitløk
1/2 lime
1/2 rød chili
1 boks kikerter
Krydder: salt, pepper, paprikakrydder, chilipulver
100 g cherrytomater
¼ rødløk
100 g fetaost
Del gresskaret i 2 og skrap ut kjernene med en skje. Skyll av frøene og rist disse i pannen til sprø snacks. Smør skjæreflatene av gresskaret med olivenolje. Krydre med salt og pepper. Stekes på 180 grader i ca. 30-40 minutter. Kjenn om det virker gjennomstekt (mykt) når steketiden er over.
Fyll etter ønske eller med denne perfekte smakskombinasjonen; sprøstekte kikerter, guacamole, fetaost, tomater og rødløk.
Oppskriften på sprøstekte kikerter finner du her. Guacamole finner du her. Kutt opp tomater, rødløk og topp det hele med terninger av fetaost.
Kommentare