top of page

Bakt søtpotet med guacamole og sprø kikerter

Bakt søtpotet med skikkelig digg fyll; guacamole, sprøstekte kikerter og smakfull mais. En skikkelig fargerik rett med friske og spicy smaker. Den kan absolutt egne seg som middag i seg selv (en favoritt vegetarmiddag her i huset), men passer også som tilbehør til både kjøtt og fisk.


Søtpoteten gir karbohydrater, kikertene bidrar med proteiner og avocadoen gir masse sunne fettsyrer. Samtidig gir hver ingrediens et skikkelig bra påfyll av ulike vitaminer og mineraler. Rett og slett en skikkelig god sammensetning av næringsstoffer.


Et balansert, næringsrikt måltid som smaker nydelig!

Oppskrift

Til 2 porsjoner:

  • 2 halvstore søtpoteter

  • 1 boks mais

  • ½ granateple

  • 1 boks kikerter (oppskrift på sprøstekte kikerter her)

  • Til guacamole (oppskrift her): 1 avocado, 1/3 fersk chili, 1 fedd hvitløk, 1/2 llime


Fremgangsmåte

Del søtpotetene i 2. Pensle skjæreflatene med rapsolje og prikk med en gaffel. Stekes på 180 grader i 45 minutter. Søtpotetene skal da være helt myke og "kjøttet" begynner å løsne fra skallet. De 10 siste minuttene av steketiden på søtpotetene kan du sette inn kikertene. Når søtpotetene er ferdig, tar du de ut av ovnen og setter opp varmen til 200 grader - snu litt på kikertene og lar de steke i ytterligere 5-10 minutter. Se hele oppskriften på sprøstekte kikerter her.


Mens søtpoteten steker kan du lage guacamole etter denne oppskriften.


Hell av laken fra maisen og stek maiskornene i litt margarin på middels høy varme.


Bakt søtpotet toppes med fyll og en skvis lime.Comments


bottom of page