top of page

Sunne enchiladas

Enchiladas er lefser fylt etter ønske, rullet sammen og gratinert med ost i ovnen. I denne oppskriften er det brukt speltlomper. Det er lettvint, godt og gir passe størrelse. I fyllet er det strimler av kyllingfilet, en god og mager proteinkilde, og grønnsaker både inni og som tilbehør.


Enchiladas forbinder man nok ofte med helgemat, men denne varianten er så sunn og næringsrik at det også kan være en hverdagsmiddag.



Oppskrift

Til 2 porsjoner:

  • 6 stk speltlomper eller vanlig lomper

  • 250 g kyllingfilet i strimler

  • 1/2 paprika

  • 1/2 rødløk

  • 1/2 boks hermetiske mais

  • Spisskummin, løkpulver, chilipulver, paprikakrydder, pepper og litt salt

  • 150 g revet ost


Fremgangsmåte

Stek kyllingstrimlene til de er gjennomstekt og krydre med spisskummin, løkpulver, chilipulver, paprikapulver, pepper og litt salt (eventuelt ferdig enchiladaskrydder). Kutt paprika og rødløk i små biter. Fyll speltlompene med kyllingstrimler, paprika, rødløk og mais. Rull de sammen og legg i en ildfast form. Topp med revet ost. Stekes på 220 grader i 10-12 minutter.


Serveres med en grønn salat. Det er også veldig godt med lettrømme, guacamole og/eller salsa til.



bottom of page