top of page

Eplevafler

Eplevafler er rett og slett vafler søtet med epler. Sammen med kanel gir dette skikkelig god "høstsmak".


Vaflene er grove med havremel og sammalt hvetemel. Dette gjør at vaflene inneholder bra med fiber og næring som holder deg mett lenge. Faktisk er de såpass grove og næringsrike at de kan erstatte skiva til brødmåltidene, og sendes med i matpakken.


Vafler kan lett være både næringsrikt og skikkelig godt!

Tidligere har jeg også publisert oppskrift på vafler med banan og søtpotet, og rotgrønnsaker.



Oppskrift

Til 6 plater

  • 4 egg

  • ½ boks mager kesam (150 g)

  • 2 epler, raspet

  • 2 dl havremel

  • 1 dl sammalt hvetemel finmalt

  • 1 ts bakepulver

  • 1 ss rapsolje/flytende margarin

  • ½ dl lettmelk

  • 1 ts kanel

  • ½ ts kardemomme

  • 2 ss sukker, sukrin eller annen søtning


Fremgangsmåte

Visp sammen egg og kesam i en bakebolle. Tilsett så alle de andre ingrediensene, med unntak av eple, og visp sammen til en jevn masse. Til sist blandes revet eple inn i røren.


Stekes i et smurt vaffeljern til passe stekt for din smak.


Serveres med din favorittopping. Mager vaniljekesam og friske bær er alltid en slag her i huset. Ellers er de også gode med brun- og hvitost.



bottom of page