top of page

Sprø fisketaco med mangosalsa

Fisk i taco - rart tenker du, kanskje? Skikkelig digg tenker jeg. I hvertfall etter jeg kom frem til denne oppskriften. Crispy torsk sammen med digg guacamole, kremet coleslaw og en syrlig salsa med mango gir en nydelig vri på tacoen!



Crispy, panert torsk kjøper jeg ferdig i fersk- eller frysedisk. I valget av produkt ser jeg etter en type med minst 60 % fisk, helst mer. Andelen fisk finner du ved å se på ingredienslisten. Der skal de enkelte ingrediensene i produktet angis etter mengde, slik at ingrediensen det er mest av står først, og deretter i fallende rekkefølge. Ofte er det også angitt mengde av ingrediensene, slik at du lett kan se hvor mange prosent fisk det er i produktet.


Oppskrift

Til 4 porsjoner:

  • Panert torsk (ca. 100 g per porsjon)

  • Tortillalefser (kjøpt ferdige eller prøv å bake dine egne med denne oppskriften)

  • Salsa med mango (oppskrift under)

  • Guacamole (oppskrift her)

  • Coleslaw (oppskrift her) eller crispsalat

  • Lime

Mangosalsa

  • 250 g cherrytomater

  • ½ rødløk

  • ¼ mango

  • Saften av ½ lime

  • 1 ts olivenolje/sitronolje

  • Fersk koriander etter smak


Fremgangsmåte

Til salsaen finhakker du cherrytomater, rødløk og mango. Bland dette sammen i en skål med lime, olivenolje og fersk koriander.


Lag guacamolen etter oppskrift over. Lag coleslaw for en luksusvariant (etter min mening), eller bytt den ut til en enklere crispsalat.


Stek den panerte torsken som anvist på pakningen og varm tortillalefsene.


Nyt en skikkelig smakfull middag!


bottom of page